Tekst objavljen: 16.01.2023 15:45        


Nakon što je najpoznatija kriptovaluta Bitcoin u subotu porasla iznad 21.000 dolara, jutros blagi rast, ali vrednost i dalje iznad 20.000 dolara

Cena bitkoina se popela na skoro 21 hiljadu dolara


Bitkoin se ponovo pokrenuo. Najveća kriptovaluta porasla je za 7,5 odsto na 21.299 dolara, a jutros je 20.885 dolara. Drugi najveći token Ether je porastao u subotu za skoro 10 odsto, jutros cena 1.543 dolara.

Od početka novembra bitkoin nije bio iznad 20.000 dolara, a subota je bila 11. dan zaredom kako je prešao tu psihološku granicu.

Raste i cena nafte na svetskom tržištu. Jutros je barel na londonskom tržištu 84 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Šta će biti sa bitkoinom?

Predviđanja su često pogrešna. Trendovi se mogu promeniti za tren, kazu poznavaoci.

„Ono što će se desiti sa kripto finansiranjem u prvom kvartalu biće kritično u pogledu toga hoćemo li ostati na održivom medveđem tržištu“, smatra Džejmi Burk, izvršni direktor i osnivač "Outlier Venturesa".

S jedne strane, on napominje da je “snaga tržišta ulaganja opstala, s milijardama sredstava koja se još slivaju u prostor i visokim nivoima kapitala koji čekaju da budu raspoređeni”, te da smo “videli rekordan broj aplikacija”.

S druge strane, Burk priznaje da se “preduzetnički pejzaž neosporno menja” i da “upravljači fondovima koji ulaze u 2023. čuvaju kapital” umesto strategije “sipaj i moli”.

On predviđa da će sledeće godine mnogi investitori “udvostručiti postojeće, manje rizične investicije kompanija u kasnijoj fazi koje već pokazuju rast”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin cena bitkoina rast cene bitkoina cena kriptovaluta trgovina kriptovalutama cena ethereuma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana