Tekst objavljen: 22.03.2024 15:55        


Nakon rasta tokom prve polovine marta, bitkoin je pao za više od 10% u odnosu na najviši nivo svih vremena jer se smanjuje apetit za novonastale spot fondove kojima se trguje na berzi

Cena bitkoina zabeležila oštar pad ove nedelje


Stratezi JP Morgan upozorili su da korekcija možda još nije završena.

Grupa od 10 spot Bitkoin ETF-ova upravo je objavila svoj najveći trodnevni odliv otkako su proizvodi debitovali 11. januara. U međuvremenu, najveća svetska kriptovaluta je na putu za jednu od najgorih nedelja u godini nakon što je povukla 4 odsto vrednosti. Token je od jutrosmenjao vlasnika za 65.415 dolara.

Bitkoin "i dalje izgleda preskup", rekli su stratezi JPMorgana, obnavljajući svoj februarski poziv na dalje opadanje što dovodi do dugo očekivanog događaja prepolovljenja u aprilu, koji će smanjiti ponudu rudara tek iskovanih bitkoina.

Kontinuirano otvoreno interesovanje za CME bitkoin fjučerse u kombinaciji sa opadanjem tokova ETF-a su značajni signali za cenu bitkoina, napisali su stratezi na čelu sa Nikolaosom Panigirtzoglouom u belešci u četvrtak.

"Brzina neto priliva u spot Bitkoin ETF-ove značajno je usporila, sa značajnim odlivom tokom prošle nedelje", napisali su stratezi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Ovo dovodi u pitanje ideju da će trenutna slika toka bitkoina ETF-a biti okarakterisana kao održivi jednosmerni neto priliv. Kako se približavamo događaju prepolovljenja, veća je verovatnoća da će se ovo uzimanje profita nastaviti, posebno u pozadini pozicioniranja koje i dalje izgleda preskupo uprkos prošlonedeljnoj korekciji."

Uprkos tome što je bitkoin dostigao rekordnu vrednost od skoro 73.798 dolara 14. marta, entuzijazam među maloprodajnim investitorima možda jenjava, kaže Naeem Aslam, glavni investicioni direktor u Zaie Capital Markets.

"Činjenica da porast nije zaista skočio sa najviših nivoa svih vremena kao ranije navela je mnoge da dovode u pitanje snagu rasta", rekao je Aslam.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena bitkoina kriptovalute pad cene bitkoina trgovina kriptovalutama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana