Tekst objavljen: 14.07.2023 13:25        


Cena kripto valute ripl skočila je za 73 odsto nakon važne presude suda u Njujorku, koji je presudio da ripl ne predstavlja hartiju od vrednosti

Cena kriptovalute skočila posle presude iz Njujorka


Ova presudu mnogi doživljavaju kao presedan u sporu američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) sa delom kripto zajednice, prenosi Rojters.

Na presudu su pozitivno reagovale i druge kripto valute.

Bitkoin je dostigao vrednost od 28.312,77 evra na kripto berzi Bitstemp, što je najviše od juna prošle godine, a značajno je porastao i itirijum.

"Investitori u kripto valutu ripl su očekivali nešto jasniju situaciju oko regulative, a izgleda da im je sudska presuda upravo to i dala", izjavio je šef razvoja poslovanja za Aziju u kompaniji Kirok, Džastin de Anetan.

On smatra da u samoj presudi ima nekih nejasnih momenata, ali zaključak da ripl koji se prodavao na javnim kripto berzama ne predstavlja hartiju od vrednosti "verovatno predstavlja presedan".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Manje kripto valute, altkoini, kao što su solana, matik i stelar su posle presude porasli između 15 i 50 odsto, dok su akcije kripto berze Koinbejs skočile za 24 odsto.

"Ako centralizovani kripto projekti nisu hartije od vrednosti, onda je verovatnije da će glavni regulator kripto tržišta u SAD biti Komisija za trgovinu robnim fjučersima - CFTC", rekao je glavni operativni direktor kripto hedž fonda Alt tab kepital, Greg Moric.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kriptovalute cena kriptovaluta trgovina kriptovalutama Ripl sjedinjene američke države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana