Tekst objavljen: 06.05.2018 13:07        


Početkom maja očekuje se velika berba jagode. Jagode su prvo sezonsko voće koje nas razveseli nakon zimskog razdoblja. Ne samo da su vrlo ukusne, već su i vrlo zdrave jer imaju snažno antioksidativno delovanje, što ne čudi jer su bogate vitaminima i mineralima.

Cene crvene slatkoće će konačno pasti ...

Pojavile su se ranije nego što je očekivano i cene su bile visoke, ali tek sada je počela prava berba domaćih jagoda. U nekim marketima ih čak ima tokom cele godine, ali kako je reč o uvoznom proizvodu, cena je jako visoka za količinu, a ni ukus nije onakav po kome su ove crvene lepotice prepoznatljive.

Za 250 grama morali smo da izdvojimo čak 300 dinara početkom sezone, jer su ih malobrojni prodavali, a ko ih je imao, i sam je debelo plaćao njihov uvoz. Ipak, početkom maja očekuje se velika berba jagode, pa ćemo imati priliku da na pijacama kupujemo prave, domaće, mirišljave jagode. Na Fejsbuk stranici "Dobra zemlja" pojedini korisnici već su počeli da se hvale svojim dobro obavljenim poslom:

Jagode su takođe dobar izvor magnezijuma, kalcijuma i natrijuma, pa imaju sve što je potrebno organizmu za oporavak i pripremu na toplije razdoblje koje nam sledi. Otkupljivači će jagodu plaćati znatno manje nego prošle, "deficitarne" godine.

Dobro će proći i proizvođači zbog znatno većeg roda. I jednima i drugima, uz veću ponudu, u prilog ide i bolji kvalitet, na koji utiče povoljno vreme, koje je odlično povuklo sve sorte ovog voća. Očekivane su i niže cene svežih jagoda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jagode voće cena voća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana