Tekst objavljen: 28.12.2021 11:40        


Tržište kriptovaluta je može se reći već skoro nedelju dana relativno stabilno, s'obzirom da se kapitalizacija tržišta kreće oko 2,5 biliona dolara

Cene na tržištu kriptovaluta stabilne

Trenutno, prema podacima sajta koingeko, tržište kriptovlauta je u proteklih 24 sata izgubilo 3 odsto svoje vrednosti i sada iznosi 2,44 biliona dolara.

Bitkoin, se takođe kreće oko granice od 50.000 dolara unazad sedam dana. Trenutno se nalazi ispod te granice, i njim se trguje po ceni od 49.452 dolara što znači da je pao za 2,7 odsto.

Itirijum je u proteklih 24 sata pao za 3,2 odsto i njim se trenutno trguje po ceni od 3.935 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Većina digitalnih dobara u rukama nekolicine

Prema istraživanju sprovedenom od strane Nacionalnog biroa za ekonomska istraživanja, neprofitne organizacije iz SAD, većina Bitkoin novčića u cirkulaciji – oko 75 odsto se “pomera” sa jedne mjenjačnice na drugu, a mali broj velikih novčanika kontroliše više od četvrtine dela koji je u cirkulaciji.

Zajedno sa istraživanjem koje je sproveo Wall Street Journal, najvećih 1.000 investitora kontroliše oko 3 miliona, odnosno 16 odsto ukupne cirkulacije Bitkoin novčića, dok 10.000 najvećih investitroa u svojim rukama drži oko 5 miliona, što je oko 27 odsto Bitkoin cirkulacije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
trgovina kriptovalutama tržište kriptovaluta bitkoin jutros ethereum jutros cene kriptovaluta Wall Street Journal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana