Tekst objavljen: 09.10.2022 9:00        


Banka Credit Suisse će otkupiti sopstveni dug vredan tri milijarde švajcarskih franaka kako bi umirila investitore koji sve više sumnjaju u njenu stabilnost

"Credit Suisse" otkupljuje svoj dug od tri milijarde evra


Dug koji će ova banka otkupiti vredi isto toliko i u dolarima – tri milijarde – a cilj pomenutog otkupa je da se podigne poverenje javnosti u ovu banku čije akcije su od početka godine izgubile 60 odsto svoje vrednosti. Credit Suisse je upravo zbog toga najavila otkup svojih obveznica denominovanih u dolarima, evrima i funtama.

Posle ove objave njene akcije su skočile za tri odsto sa rekordno niske vrednosti, ali su i dalje na pola vrednosti iz prošle godine. Kreditni svopovi ove banke pali su za 42 bazna poena na 308. To je dobra vest, budući da je u pitanju neka vrsta osiguranja u trgovanju kompanijskim obveznicama. Ukoliko je određena kompanija rizičnija to je vrednost svopova viša, što znači da je javnost pozitivno reagovala na ovaj potez.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Mediji podsećaju da švajcarska banka sada primenjuje sličnu strategiju kao Deutsche Bank 2016. godine kada je nemačka banka pokušavala i uspela da uveri investitore u svoje finansijsko zdravlje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Credit Suisse švajcarska švajcarska banka otkup duga

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana