Tekst objavljen: 16.01.2021 9:00        


Crnogorska vlada donela je odluku o osnivanju nove nacionalne avio kompanije ToMontenegro, nakon što je zbog dugova i odbijanja da je dalje subvencioniše prizemljila avione Montenegro erlajnza (MA)

Crna Gora osniva novu avio kompaniju do kraja februara

Vlada je, kako je danas saopštila, usvojila statut nove kompanije i opredelila osnivački kapital od četiri miliona evra za njeno pokretanje.

Podgoričke Vijesti navode da bi proces osnivanja nove kompanije mogao da bude završen do kraja februara, a da bi prvi letovi mogli da se očekuju u roku od šest do devet meseci.

Vlada je ranije saopštila da nema zakonskog osnova da dalje subvencioniše Montenegro erlajnz i od 25. decembra prošle godine prizemljla avione nacionalnog avio prevoznika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prethodno je Agencija za zaštitu konkurencije zabranila dalju državnu pomoć MA.

Prema pisanju podgoričkog lista, namera Vlade je da u međuvremenu održi u životu MA i pokrene minimum letova kako licence i dozvole ne bi bile izgubljene.

To će, pored pitanja održavanja imovine i zaposlenih u MA, biti zadatak novog Odbora direktora Montenegro erlajnza koji bi trebalo da bude osnovan na skupštini akcionara kompanije zakazanoj za 8. februar.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ToMontenegro Crna Gora avio kompanija bivša jugoslavija region montenegro airlines

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana