Tekst objavljen: 04.09.2023 16:00        


Radi se o više od 8.000 letova

Čuvena avio-kompanija na sudu: Prodavali karte za otkazane letove


Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) podnela je danas tužbu protiv avio-kompanije Qantas Airways zbog toga što je ovaj avio-prevoznik, navodno,prodavao karte za hiljade letova koji su prethodno bili otkazani.

ACCC je u sudskom podnesku naveo da je Qantas Airways prekršio zakon o potrošačima, time što je između maja i jula 2022. prodao karte zaviše od 8.000 letova, a nije saopštio kupcima da su pomenuti letovi ranije otkazani, prenosi Rojters.

Australijski avio-prevoznik je u jednom slučaju prodavao karte zalet od Sidneja do San Franciska i 40 dana nakon što je ovaj let otkazan, navodi ACCC.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Tužba bi mogla da nanese štetu brendu Qantas Airways koji, inače,u poslednje vreme ima dosta problema- izjavio je zamenik direktora Instituta za studije saobraćaja i logistike Univerziteta u Sidneju, Riko Merkert.

Od kraja 2021. godine, kada su ponovo otvorene granice Australije nakon pandemije, kompanija je na udaru kritika zbog otkazivanja letova, gubljenja prtljaga i dugog čekanja na aerodromima, usled nedostatka osoblja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Qantas Airways australija tužba otkazani letovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana