Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 23.08.2017 9:15        


Vest da je kineski auto-proizvođač Grejt vol motor (Great Wall Motor) zainteresovan za kupovinu Fijat Krajslera navela je na spekulacije da li se to odnosi i na Srbiju.

Da li Kinezi hoće da kupe i Fijat Krajsler Srbija?

Kako je B92 već objavio, jedan zvaničnik te kineske kompanije rekao je da merkaju FCA i tako potvrdio ranije izveštaje da žele u celini ili bar deo italijansko-američkog proizvođača automobilskih brendova, među kojima su Džip i kamioni Ram.

Rojters prenosi da spekulacije o kineskoj zainteresovanosti za FCA traju otkako je portal Automotiv objavio da je neimenovani "poznati kineski proizvođač automobila" početkom meseca dostavio ponudu za italijansko-američku automobilsku kompaniju, što je podstaklo skok akcija Fijata na Milanskoj berzi, ."Što se tiče ove teme, trenutno imamo nameru za preuzimanje.

Zainteresovani smo za FCA", rekao je zvaničnik iz Odeljenja za odnose s javnošću Grejt vol motora, koji nije želeo da se predstavi. Nije dao ni više detalja.Šta to znači za nas?Kompanija Fijat-Krajsler je vlasnik 67 odsto fabrike u Kragujevcu a ostali, manjinski deo je u vlasništvu Vlade Srbije.b"U slučaju da dođe do situacije u kojoj cela grupa FKA menja vlasničku strukturu sudbina naše fabrike bi prvenstveno zavisila od dogovora rukovodstva Fijata i naše države, pišu Večernje novosti u današnjem štampanom izdanju.

List ide dalje i navodi da je kragujevačka fabrika sasvim sigurno, jedan od aduta u pregovorima FCA sa Kinezima jer se radi o jednoj od najsavremenijih i tehnološki najnaprednijih pogona Fijata u svetu. Generalni direktor FCA Serđo Markione traži partnera ili kupca za sedmog najvećeg proizvođača automobila na svetu koji bi kompaniji pomogao da reši rastuće troškove, da se usaglasi s propisima o emisiji gasova i da razvije tehnologije za električne i samoupravljajuće automobile.

Akvizicija koju bi učinila kompanija Grejt vol motor bila bi jedan od najvećih kineskih industrijskih ugovora do danas.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
FCA Srbija Fiat auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana