Tekst objavljen: 16.07.2021 11:35        


Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će danas biti isplaćena novčana podrška u visini minimalne zarade za ugostitelje, turističke agencije, hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije, kao i licencirane turističke vodiče i pratioce

Danas isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu


Siniša Mali je istakao da je država za tu meru podrške, isplatila blizu 2,05 milijardi dinara. Dodao je da su uslove za dobijanje te pomoći ispunila 12.154 privredna subjekta koji zapošljavaju 65.760 radnika, kao i 336 turističkih vodiča i 90 pratilaca.

"Zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu koji ispunjavaju propisane uslove za ovu vrstu podrške države, koju sprovodimo u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima, u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa, danas će dobiti po jednu minimalnu zaradu. Njima će sredinom avgusta meseca biti isplaćena još jedna minimalna zarada", rekao je ministar Mali.

Objasnio je da se novac uplaćuje na posebne namenske dinarske račune koje je Uprava za trezor otvara za ove potrebe.

Ministar finasija je dodao da država nastoji da pomogne svima kojima je pomoć potrebna i da ublaži negativne posledice pandemije.

Mali je najavio i da će krajem jula biti isplaćena i četvrta rata sektorske pomoći za autoprevoznike, koji dobijaju 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Za turistički i ugostiteljski sektor, baš kao i za sektor autoprevoznika, prošla godina je zaista bila veoma teška. Postojala su ograničenja u kretanju kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi, granice su zatvarane, nije bilo putovanja. Situacija se sada popravlja, zemlje se otvaraju, ljudi su ponovo počeli da putuju", rekao je Mali.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam ugostiteljstvo minimalac državna pomoć siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana