Tekst objavljen: 06.03.2015 11:25        


Rok za prijavljivanje zainteresovanih za upravljanje smederevskom Železarom ističe danas. Ministar privrede Željko Sertić izjavio je pre dva dana da je nekoliko kompanija zainteresovano za upravljanje Železarom, da je američka kompanija Esmark, takođe, dobrodošla, i da će za dve do tri nedelje biti poznato ko će upravljati srpskom čeličanom.

Danas ističe rok za prijave za upravljanje železarom

"Do petka je rok za prijavu, sve kompanije pa i Esmark imaju obavezu da uplate deo depozita za učešće, moraju da potpišu izjavu poverljivosti i preuzmu dokumentaciju", rekao je Sertić novinarima na Kopaonik biznis forumu.

Americka kompanija Esmark saopštila je da je zainteresovana da upravlja smederevskom Železarom i veruju da će uprkos nedavnom neslaganju sa Vladom Srbije oko restrukturiranja i vraćanja u život Železare Smederevo, njen biznis plan i profesionalni tim menadžera pružiti najbolju budućnost za Železaru.

Pregovori Vlade Srbije sa Esmarkom o prodaji Železare su sredinom februara neuspešno okončani.
Prema odluci Vlade, raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmenta koji će upravljati Železarom do okončanja privatizacije.

U međuvremenu, Kompanija Esmark Jurop podnela je u sudu za Zapadni okrug američke države Pensilvanije tužbu protiv slovačkog biznismena Petera Kamaraša zbog, kako se navodi u saopštenju kompanije dostavljenom Tanjugu, sistematskog podrivanja nastojanja Esmark Jurop da privatizuje Železaru Smederevo.

Kamaraš je tužen zbog kršenja ugovora, zloupotrebe poverljivih informacija i nefer konkurencije, navodi Esmark Jurop u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
čeličana železara smederevo Esmark američka kompanija privatizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana