Tekst objavljen: 24.02.2015 11:42        


Američki biznismen i milijarder mađarskog porekla Džordž Soros zainteresovan je i za privatizaciju Galenike, piše današnji list ''Danas''. On je preko svog fonda Quantum strategic partners LTD, još u oktobru, kada je Agencija za privatizaciju objavila da će privatizovati 502 preduzeća u većinskom ili stopostotnom državnom vlasništvu, poslao pismo o zainteresovanosti.

Danas: Soros zainteresovan za Galeniku

Inače, za Galeniku se, kako piše ''Danas'' prijavilo ukupno 15 potencijalnih kupaca.
Među poslatim pismima o namerama nalazi se i nekoliko velikih igrača u farmaceutskoj industriji.

Jedan od Sorosovih fondova stvorio je i značajnog regionalnog kablovskog i Internet operatera SBB. Iako se činilo da se ovaj milijarder povlači iz poslova u Srbiji, jer je 2013. prodao SBB i udeo u B92, zastoj je trajao kratko.

Već prošle godine ušao je u pregovore sa Denjub grupom i uspešno ih okončao, podseća ''Danas''.
Interesovanje koje je pokazao za Galeniku, za sada još ne znači da će ući u pregovore sa srpskim vlastima, jer odluka o metodi privatizacije i uslovima još nije doneta.

U prilog neizvesnosti ide i činjenica da se među poslatim pismima o namrarama nalazi i nekoliko većih farmaceutskih kompanija.

Od ukupnog broja zainteresovanih za srpsku državnu fabriku lekova, pet je fizičkih lica, dva iz Srbije i po jedno iz Kanade, Bugarske i BiH, kao i jedna domaća firma - Gama sistem, piše ''Danas''.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Rodoljub 24.02.2015 12:24

    Srbija ce sva svoja dobra dati neprijateljima i srbomrscima, tako da od Srbije postane robovska kolonija njenih neprijatelja. Sramota i izdaja kakva se ne pamti u istoriji. Apsurd i licemerje srpske vlasti se ogleda u pokusajima da taj svoj zlocin prikazu kao politiku boljitka za Srbiju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
privatizacija galenike prodaja galenike ponude za galeniku

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana