Tekst objavljen: 27.11.2020 10:15        


Kompanija NIS danas će uplatiti dividendu od ukupno 115 dinara za pet akcija, koliko su građani dobili od države, a u utorak, 24. novembra, na račune je leglo i po 68 dinara od besplatnih akcija Telekoma Srbije

Danas uplata bepslatnih akcija NIS-a, pare od Telekoma već legle na račune

Novac na računima građana najčešće bude dan nakon što kompanija uplati dividendu.

Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina kompanije NIS, Aerodrom i Telekom Srbija svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.600 dinara. Ukoliko već niste, ovaj novac možete da podignete - pritom ništa nećete izgubiti, jer podizanjem novca od dividendi ne gubite ni pravo na akcije, ali ni pravo na dividendu koje će kompanije isplaćivati u narednim godinama.

S druge strane, ako niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, na računu možete da imate nešto više od 10.000 dinara.

Trenutna cena akcija NIS-a na Beogradskoj berzi je 571 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio pre punih deset godina, vredi ukupno 2.855 dinara. Akcija Aerodroma vredi 910 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako do novca

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i usmeni zahtev za podizanje novca po osnovu dividende. I novac dobijate odmah.

Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

S druge strane, novac od akcija moguće je dobiti samo ukoliko deonice prodate, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Novac pritom ne dobijate odmah, već kada vaše akcije budu prodate, a o tome informaciju takođe možete dobiti u Pošti.Važno je znati da u slučaju da prodate deonice, gubite pravo i na dividendu i na akcije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
akcije Akcije NIS akcije telekoma besplatne akcije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana