Tekst objavljen: 26.11.2016 10:00        


Direktna banka kupila je 100 odsto vlasništva Findomestik banke u Srbiji, ekskluzivno saznaje "Blic". Domaća banka tako je od velikog francuskog bankarskog sistema BNP Paribas kupila srpske poslovnice Findomestik banke i imaće u spojenoj Direktnoj i Findomestik banci oko 400 zaposlenih, sa oko 200 miliona evra imovine i pokrivaće celu teritoriju Srbije.

Direktna banka kupila Findomestik banku

Direktna banka u Srbiji nastala je početkom godine kupovinom kragujevačke KBM banke od Nove kreditne banke Maribor (NKBM).

Direktna banka nastavlja dugogodišnju tradiciju bankarstva u Kragujevcu započetu još u drugoj polovini XIX veka. Ima tradiciju u regionu centralne Srbije, ali se brzo širi na celu zemlju i sada ima četiri filijale sa 20 poslovnih jedinica.

Findomestic banka a.d. Beograd na tržištu Srbije posluje od početka 2006. i lider je u sektoru auto-kredita.
Od 2011. godine je u potpunosti u vlasništvu BNP Paribas, jedne od najvećih svetskih bankarskih grupacija, koja je tada preuzela upravljanje i bankom u Srbiji.

BNP Paribas je prvi i najveći sponzor u svetu tenisa već 40 godina. Posluje u 75 zemalja širom sveta, ima 185.000 zaposlenih i 22 miliona klijenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prodaja banke Findomestic banka direktna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana