Tekst objavljen: 28.07.2015 12:30        


Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da očekuje da će do kraja godine biti povećane plate i penzije, ali i da neće u punom iznosu biti vraćene na staro. "Uštedeli smo značajan deo i sada želimo da izađemo građanima u susret što su aktivno sudelovali u fiskalnoj konsolidaciji i da korigujemo plate i penzije, ali to sigurno neće biti vraćanje odmah na isto", rekao je Vujović gostujući na RTS.

Do kraja godine možemo očekivati veće plate i penzije

On je rekao da je nakon šest meseci deficit budžeta manji od planiranog i dogovorenog sa Međunarodnim monetarnim fondom, te da iznosi tek jedan odsto BDP-a. To Srbiju svrstava, kako je naveo, u pet odsto najuspešnijih zemalja Evrope.

Vujović je podsetio da stručna javnost smatra da je sigurnije da se ne povećavaju primanja ali, rekao je on, to nije uvek rešenje.

"Sigurnije je da ne radimo ništa, ali kreće se uvek od toga šta želimo da uradimo. Premijer Aleksandar Vučić je to obećao, te će se tako i raditi", rekao je Vujović istakavši da bi povećanje bilo signal građanima da se vidi svetlo na kraju tunela.

Ministar je naveo da će se do kraja godine, nakon druge revizije aranžmana sa MMF-om koja će biti završena u septembru, znati preciznije da li je to i u kojoj meri moguće.

"Nadam se da ćemo do kraja godine da potvrdimo ono što očekujemo", rekao je on dodajući da bi skoro godinu dana nakon što je Srbija zaključila sporazum sa MMF trebalo bi da su se stvorili uslovi za to.

Vujović je poručio da je aranžman sa MMF-om napravljen da bi se u budućnosti stvorila osnova za povećanje plata i penzija, i to ne do nivoa na kojem su bile, već da se povećaju i više.

Ministar je takođe podsetio da će Misija MMF-a boraviti u Srbiji od 20. avgusta do 2. septembra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate radnika penzije povećanje plata povećanje penzija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana