Tekst objavljen: 10.10.2016 13:00        


U Srbiji bi do kraja godine na prodaju trebalo da bude oglašeno 13 preduzeća, od 174 koja su ostala u nadležnosti Ministarstva privrede, nakon neuspešnih prodaja, pišu danas "Večernje novosti". Kako navodi list, među tih 13 firmi su Saobraćajno preduzeće "Lasta" iz Beograda i "Luka Novi Sad", a u sledećem krugu privatizacije biće banje i javna preduzeća, nvodi list.

Do kraja godine na prodaju 13 preduzeća

Među značajnim subjektima privatizacije, za koje sledi sprovođenje postupka prodaje su i "Galenika", "RTB Bor grupa", "PKB Korporacija", "Petrohemija", "Simpo" i "Slavija hoteli".

Za privatizaciju banja, piše list, Ministarstvo privrede je na osnovu zajedničkog predloga ministarstava zdravlja i za rad i boračka i socijalna pitanja predvidelo tri banje - "Gejzer", "Vranjske Banje" i "Bujanovac", ali su sve u sporu i PIO Fond i država pred sudom utvrđuju koliko kome pripada, pa prodaje nema bez njihovog dogovora.

Prema pisanju Večernjih novosti, na kraju 2015. bez privatnog vlasnika bilo je ukupno 526 preduzeća koja su zapošljavala 90.000 radnika, a od tada je 236 otišlo u stečaj, za 71 je obustavljen postupak prodaje i 43 su "udomljena".

U 174 neprodatih preduzeća radi 53.000 radnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
privatizacija javnih preduzeca privatizacija Galenika prodaja preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana