Zvanični kurs Evra za dan 28.07.21. :: 117.5637 rsd
Tekst objavljen: 26.10.2015 11:07        


Pomoćnik direktora Poreske uprave Srbije Rade Šević izjavio je danas, posle više od dva meseca od puštanja u pogon poreskog alarma, da je do sada stiglo oko 1.100 prijava građana, a da građani najčešće prijavljuju neizdavanje fiskalnih računa.

Do sada oko 1.100 prijava građana poreskom alarmu

Građani prijavljuju i sve druge nepravilnosti, rekao je Šević i dodao da građani poreskom alarmu, koji je zvanično pušten u pogon 6. avgusta, mogu da prijave sve što primete kao poreski prekršaj, a to može da se odnosi i na neprijavljene radnike.

Šević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naglasio da je važno razviti svest građana o značaju uzimanja fiskalnih isečaka i ocenio da su "građani naši najbolji kontrolori".

Pomoćnik direktora Poreske uprave je najavio da je od jutros omogućeno građanima da prijave, odnosno da ih poziva da prijave takozvane parafiskalne račune.

"Ukoliko se građani nađu u situaciji da im pružalac usluge da nešto što nije fiskalni račun, moguće je sad, recimo, da se to fotografiše preko mobilnog telefona i da se pošalje Poreskoj upravi na adresu Poreski alarm", objasnio je Šević.

Pomoćnik direktora Poreske uprave je dodao da "uzimanje fiskalnih računa predstavlja ulaznicu za sigurnu budućnost".

Procenjuje se, kako je rečeno, da zbog neplaćenih poreskih obaveza država Srbija godišnje izgubi tri milijarde evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fiskalni isečak poreski alarm građani Srbije izdavanje računa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana