Tekst objavljen: 01.02.2016 12:34        


Za 20 dana od upućivanja poziva za dodelu turističkih vaučera za njih se prijavilo 1.100 građana, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.  

Do sada se za vaučere prijavilo 1.100 građana

"To nam govori da ćemo ispuniti cilj da 46.000 vaučera bude podeljeno do kraja ove godine", rekao je Ljajić za RTS, dodajući da je dodeljivanjem vaučera Vlada Srbije apsolutno pomogla razvoj turizma, budući da je prošle godine podeljeno 14.000 vaučera preko kojih je ostvareno 118.000 noćenja.

Ljajić je dodao i da je prošle godine na spisku bilo 244 objekata, a da je do juče za taj spisak prijavilo 340 hotela i ugostiteljskih objekata u kojima je moguće realizovati vaučere.

"Verujem da će taj spisak dostići 500. Mislim da će ova godina biti ona u kojoj ćemo ostvariti postavljene ciljeve", rekao je Ljajić, podsećajući i da je oko milion evra izdvojeno za pomoć domaćim agencijama za organizovani dolazak stranih gostiju, koji mogu da računaju na 10 evra po turisti za do pet noćenja, a preko toga na po 15 evra po turisti", dodao je Ljajić.

Ljajić je kazao i da država čini sve što može da poboljša turizam, da je, na primer, lancu "Falkenštajner" obećano da će država uraditi putne pravce do Stare planine, ali da je glavni posao na turističkom sektoru, da ulaže mnogo više na obrazovanje kadrova, nove usluge, konkurentnost.

Govoreći o najavi povlačenja tog hotelskog lanca, Ljajić je rekao da je jedan od vlasnika imao sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je to bio dobar sastanak na kome se nije razgovaralo samo o tome, već i o perspektivama Stare planine i drugim destinacijama.

Lanac je, kako je dodao, izrazio spremnost da učestvuje u javnom pozivu za davanje u zakup hotela na Staroj planini, ali i interesovanje za nove investicije na tom prostoru, s obzirom da oni Staru planinu vide kao ozbiljnu destinaciju.

Laljić je naveo da sigurno nije dobra vest kada takav lanac donese odluku da se povuče iz zemlje, ali da sada postoji pozitivan smer u budućoj saradnji.

Na pitanje kada će biti raspisan javni poziv, Ljajić je rekao da se sada radi na formalno-pravnoj proceduri, koja će biti završena za nedelju dana, kada će i "Falkenštajner" biti obavešten o tome.
"Želimo da sve bude transparentno i pravno čisto", kazao je Ljajić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vaučeri vaučeri za smeštaj domaći turizam stara planina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana