Tekst objavljen: 22.06.2015 10:50        


Vrednim radom i dobrim obrazovanjem nemoguće je biti finansijski nezavisan, tvrdi većina Austrijanaca u aktuelnoj studiji smatrajući da je dobar život moguć tek sa 3.000 evra mesečnih prihoda, prenose danas bečki mediji.

Dobar život tek sa 3.000 evra mesečno

U proseku Austrijanci tokom života kroz rad zarade oko milion evra, a čak 90 odsto smatra da su njihova primanja niska ili prosečna, te da put ka bogatstvu može da vodi samo preko nasledstva ili dobitka na loto-u, pokazuje studija "Alianc" grupacije.

Da bi mogli dobro da žive Austrijanci žele prihode u visini od 3.000 evra mesečno, gotovo duplo od stvarnog prosečkog neto-prihoda.
Glavni analitičar grupacije "Alianc" Martin Brukcner "kaže da je "88 odsto Austrijanaca mišljenja da novac valda svetom i svaki drugi je uveren da nema dovoljno novca da može bezbrižno da živi".

Anketa pokazuje da mnogi strahuju da je teškim radom gotovo nemoguće postati finansijski nezavisan i priuštiti sebi sve.

Samo devet odsto zaposlenih definiše svoje aktuelno primanje visoko, a gotovo niko nije rekao da su jako visoki prihodi koje ostvaruju.
Uzor na putu do bogatstva Austrijancima je Didi Matešić, vlasnik "Red Bul-a", a tek potom zatim slede Bil Gejts, Frenk Stronah, Voen Bafet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mesečne zarade plate radnika novac austija mesečna prmanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana