Tekst objavljen: 02.12.2020 13:10        


Domaći turisti u oktobru su najviše putovali u srpske banje – 45.634, što je za šest odsto više nego u oktobru prošle godine, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije

Domaći turisti u oktobru najviše putovali u banje

Kada su u pitanju strani turisti, do pogoršanja epidemiološke situacije, broj noćenja koja su ostvarili u Srbiji je bio u blagom porastu, pa je tako smanjen negativan procenat ukupno ostvarenih noćenja stranih turista sa -76 odsto u septembru na -66 odsto u oktobru, u odnosu na iste mesece prošle godine.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u oktobru najviše bili zainteresovani za banjska, pa potom za planinska mesta i gradove: Sokobanju, Vrnjačku Banju, Zlatibor, Beograd i Novi Sad.

Destinacije koje beleže veći ukupan broj turista u prvih 10 meseci 2020. godine u odnosu na isti period prošle godine su Stara planina, banja Vrdnik i Divčibare, javlja Tanjug. Strani turisti su zbog još limitiranih uslova za putovanje ostvarili 125.620 noćenja u oktobru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako je navedeno, najviše noćenja u oktobru mesecu ostvarili su turisti iz Izraela, za 119 odsto više nego u oktobru prošle godine (tada nisu imali ograničenje svoje zemlje za putovanje), Turske, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Crne Gore.

Statistički podaci od januara do oktobra pokazuju da je u prvih deset meseci ove godine u Srbiji boravio ukupno 1.633.161 turista, što je za 48 odsto manje u odnosu na period januar-oktobar 2019. godine, od čega je domaćih bilo 1.235.533 ili 22 odsto manje u odnosu na period januar-oktobar 2019, a inostranih 397.628, što je manje za 75 odsto).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
domaći turisti domaći turizam banjski turizam banje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana