EUR 117,58 USD 100,36 CHF 109,08

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 12.08.20. :: 117.5845 rsd

Tekst objavljen: 19.03.2019 13:06        


Ministarstvo trgovine ponudilo je turističkim agencijama i do 50 evra subvencija po turisti koga u grupi od najmanje 15 organizovano dovedu u Srbiju.

Dovedite nekog u Srbiju na odmor, dobićete 50 € od države

A on tokom boravka ovde prenoći pet i više puta. Subvencije su ponuđene našim turističkim agencijama kada same organizuju dolazak stranih turista u Srbiju, ali i kada su samo lokalni partneri stranih agencija za takva putovanja.

Subvencije se kreću od 7 do 50 evra u zavisnosti od toga koliko noćenja ostvari strani turista i iz koje zemlje dolazi, pa je tako najveći iznos predviđen za turiste koji dolaze iz Kine, SAD, Koreje i Japana.

"Ovo je mera za stimulaciju međunarodnog turističkog prometa i odnosi se na agencije organizatore putovanja koje dovode 15 i više stranih turista da borave u Srbiji najmanje tri noći", kaže Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, telekomunikacija i turizma i dodaje da je želja da se podrže napori agencija da dovedu što veći broj organizovanih grupa stranih turista.

Za ovu vrstu podsticaja u budžetu Srbije planirano je 50 miliona dinara, a odluka o subvencijama stupila je na snagu početkom februara.

Knežević kaže da još nijedan zahtev nije stigao, ali da postoji veliko interesovanje i da se turističke agencije javljaju i informišu o dokumentaciji koja im je potrebna.

Napominje da je za domaće agencije koje su partneri stranih organizatora putovanja neophodno da pruže najmanje dve turističke usluge, te dodaje da je subvencijom obuhvaćen ove godine i kongresni turizam, gde je uslova za dobijanje subvencije da strani gost u Srbiji boravi dve ili četiri noći.

"Verujemo da će to podstaći organizacije i udruženja da u Beogradu i Srbiji ostvarimo još bolje rezultate u kongresnom turizmu", kaže Knežević.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turističke agencije Srbija Beograd odmor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana