Tekst objavljen: 18.11.2015 15:30        


Elektronsko izdavanje građevinskih dozvola počeće u januaru 2016, rok neće biti pomeran i zato sve opštine u Srbiji moraju da se pripreme za novi sistem njihovog izdavanja, poručila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.  

"Dozvole na klik" u januaru, bez odlaganja

Ona je na sastanku sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović navela da je obuka zaposlenih u gradskim upravama i ministarstvu počela, da su predsednici opština detaljno informisani o njihovim obavezama koje se neće odlagati.

Na sastanku je, kako je navedeno u saopštenju ministarstva, dogovoreno da se naredne sedmice u Beogradu okupe predsednici svih opština na konsultacije kako bi se otklonile eventualne nedoumice.

"Za sada sve teče po planu i nema razloga za kašnjenja niti odlaganja primene novog sistema", zaključila je Mihajlović.

"Dozvole na klik" su, istaknuto je, druga faza primene Zakona o planiranju i izgradnji usvojenog u decembru prošle godine koji je objedinjenom procedurom omogućio izdavanje ovog dokumenta za 28 dana.

Na ovoj adresi navode da će to značiti da od početka sledeće godine građani koji žele da nešto grade neće više odlaziti u opštinu sa dokumentacijom, već će zahteve za izdavanje građevinskih dozvola podnositi preko interneta u šta će biti uključene projektantske kuće.

Do kraja godine će po jedan zaposleni iz svake opštine u Srbiji završiti obuku, koja će se potom nastaviti u januaru dok se svih 4.000 planiranih ne obuče za "onlajn" sistem izdavanja građevinskih dozvola.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ddozvole na klik papirologija građevinske dozvole gradnja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana