Tekst objavljen: 17.03.2022 14:25        


Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava pumpama da se isporuka goriva osim utakanjem u rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i sipanjem u posude za transport naftnih derivata u maksimalnoj količini do 60 litara

Dozvoljeno točenje goriva u kanistere do 60 litara


Na ovaj način omogućeno je, pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Važeća odluka, kao i njene izmene donete su u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, javlja Tanjug.

Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
točenje goriva kanisteri 60 litara gorivo Vlada Srbije poljoprivrednici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana