Tekst objavljen: 21.11.2015 11:30        


Državna revizorska institucija je utvrdila da je javno-vodoprivredno preduzeće Beogradvode u 2014. sprovelo postupak javne nabavke i zaključilo ugovor u vrednosti od 13,1 milion dinara bez PDV-a, a da nisu ispoštovane sve odredbe Zakona o javnim nabavkama.  

DRI: Nepravilnosti u poslovanju Beogradvoda

Takođe, nije uplaćen iznos od 10,6 miliona dinara dobiti koja, prema odluci o raspodeli dobiti za 2011. godinu pripada osnivaču, saopštila je DRI.

Preduzeće Beogradvode je u ispostavljenoj situaciji Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine za poslove sprovođenja odbrane od poplava, fakturisalo sate rada noću, prekovremenog rada, rada subotom i nedeljom u ukupnom iznosu od 15,8 miliona dinara, sa procentima uvećanja koji nisu predviđeni ugovorom.

Takođe, ti sati rada nisu evidentirani u karnetima (evidencijama prisutnosti na poslu) i nisu sadržani u obračunima zarade zaposlenima, pa samim tim, obračunska situacija-faktura ispostavljena Ministarstvu poljoprivrede, u delu koji se odnosi na usluge angažovanja zaposlenih na odbrani od poplava, ne može predstavljati verodostojnu računovodstvenu ispravu u skladu sa Zakonom o računovodstvu.

Preduzeće je u ispostavljenim situacijama Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja i Ministarstvu poljoprivrede iskazalo potrošnju, transport i ugradnju građevinskog materijala, u količini od ukupno 7.678 metara kubnih i vrednosti od ukupno 12,9 miliona dinara, pri čemu iskazanu količinu materijala preduzeće nije imalo na zalihama, koje bi poslužile kao osnov za ispostavljanje privremenih situacija.

Zbog toga navedene situacije u delu koji se odnosi na ugradnju građevinskog materijala ne mogu predstavljati verodostojne računovodstvene isprave u skladu sa Zakonom o računovodstvu i drugo.

DRI je objavila i utvrđene nepravilnosti u poslovanju Javno-komunalnog preduzeća Vodovod Leskovac i Opštine Svilajnac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vodovod beogradski vodovod nepravilnosti voda javne nabavke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana