Tekst objavljen: 19.07.2015 15:00        


Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska unija počinju ovog meseca sa drugim krugom pomoći malim poljoprivrednim gazdinstvima pogođenim poplavama.

Drugi krug pomoći poplavljenim poljoprivrednicima

Za pomoć se prijavilo više od sedam hiljada porodičnih gazdinstava koja se bave poljoprivredom i koja nisu prethodno dobili pomoć od EU, saopštava FAO.

Drugi krug pomoći će obuhvatiti 23 opštine koje su učestvovale u prvom krugu ali i novih šest opština - Ćupriji, Gornjem Milanovcu, Ljigu, Lučanima, Petrovcu na Mlavi i u Smederevu.

"Dobro je videti male poljoprivrednike kako obnavljaju svoju proizvodnju, zahvaljujući pomoći EU i FAO", rekao je nacionalni menadžer projekta FAO u Srbiji Aleksandar Mentov i dodao da je podjednako važno pripremiti sektor poljoprivrede da se izbori i sa budućim prirodnim katastrofama.

Evropska unija je u Srbiji, u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), pokrenula program direktne pomoći malim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima vredan osam miliona evra, a u okviru fonda od trideset miliona koliko je EU ukupno izdvojila za obnovu od poplava u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hrana FAO EU

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana