Tekst objavljen: 20.12.2019 14:00        


Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj nabaviće integrisani sistem komunikacije za potrebe regionalnih inovacionih startap centara za 25 miliona dinara

Država daje 25 miliona za opremanje startap centara

Ugovor potpisan 16. decembra podrazumeva nabavku opreme i njenu ugradnju, odnosno umrežavanje celog sistema. Posao je dobila kompanija LOGO iz Beograda.

Regionalni startap centri u Srbiji otvoreni su tokom leta 2019. godine u osam gradova: Čačku, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Gornjem Milanovcu, Valjevu, Kruševcu i Staroj Pazovi. Takođe, u konkursnoj dokumentaciji se kao centar navodi i lokacija za umreženje startap inovacionih centara sa jedinicom u Kabinetu ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u Beogradu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Svaki od centara izvan Beograda treba da bude opremljen svičevima, bežičnim pristupnim tačkama i pametnim video konferencijskim tablama, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Prema podacima koje je izneo Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, izvoz IT sektora Srbije vredeo je 1,15 milijardi evra u 2018. godini.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
opremanje startap centara startap centri 25 miliona dinara startap Nenad Popović Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana