Zvanični kurs Evra za dan 17.06.21. :: 117.5675 rsd
Tekst objavljen: 23.07.2020 10:05        


DRŽAVA će za jul i avgust za preduzetnike i sve radnike mikro, malih i srednjih preduzeća isplatiti 60 odsto od minimalca, odložićemo za još mesec dana plaćenje poreza i doprinosa i pokrećemo novi projekat “Moja prva plata”, najavio je sinoć Aleksandar Vučić nove mere u cilju suzbijanja ekonomske krize koju je izazvala pandemija virusa korona

Država plaća 60% minimalca za jul i avgust mikro, malim i srednjim preduzećima

Vučić je kazao i da je sa guvernerkom Jorgovankom Tabaković razgovarao o dodatnom moratorijumu na kredite pod određenim uslovima, kako za pojedince, tako i za preduzeća, bar za još dva meseca.

Ističe da država ima dovoljno sredstava da “sipa”, i to direktno, još novca privredi, kako bi osnažila domaću privredu, a naročito preduzetnike od frizera, obućara do proizvođača nameštaja.

“Daćemo za dva meseca, za jul i avgust, po 60 odsto od minimalca za sve njihove radnike. Tri meseca smo privredi isplatili pun minimalac, još dva meseca isplaćujemo po 60 odsto”, rekao je Vučić za RTS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kaže da će država odložiti najmanje još jedan mesec plaćanje poreza i doprnosa, iako će to, ističe, državu koštati 300 miliona evra.

Vučić je najavio da uskoro kreće projekat “Moja prva plata”, koji podrazumeva da će država devet meseci placati preduzetniku 20. 000 dinara za zapošljavanje jednog srednjoškolca, a fakultetski obrazovanog 24. 000 dinara.

Vučić ističe da je cilj da državane ne pređe nivo javnog duga 60 ili 61 odsto od BDP-a i dodao da su ove mere donete tako da ne ugroze naš javni dug.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
60% minimalca minimalac državni minimalac mikro i mala preduzeća mala i srednja preduzeća ekonomska kriza pandemija Aleksandar Vučić jul avgust

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana