Tekst objavljen: 27.12.2013 13:39        


Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže da će ove godine verovatno desetak banaka imati gubitak u poslovanju i dodaje da to nije ništa novo, jer se već nekoliko godina ponavlja situacija da između 10 i 12 banaka završi godinu sa gubitkom.

Dugalić: Fama je da banke ovde zarađuju ogroman novac

On napominje da su priče o navodnim ogromnim profitima i zaradama u bankarskom sektoru u Srbiji samo "fama" i predrasuda.

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije je za TV Pink rekao da je problem u domaćoj privredi koja je u velikoj meri nesolventna, što se onda prenosi i na banke koje imaju loše rezultate.

Dugalić je ocenio da je obavljena katastrofalna privatizacija preduzeća, zbog čega se sada pokušava da se "velike prevare u 24 slučaja razreše".

On smatra da je to što više neće biti subvencionisanih stambenih kredita iznuđena mera zbog nedostatka novca u budžetu, ali da je to loša vest, pre svega za mlade bračne parove.

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije je rekao da će se banke u 2014. godini truditi da rade najbolje što mogu, ali da banke, ipak rade u postojećem okruženju, gde nije moguće potpuno izbaciti politiku iz ekonomije i pojedinih segmenata društva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Beogradjanin 27.12.2013 14:47

    Pa naravno da ne zaradjuju banke, kad tip koji bira lokacije za expoziture za 50,000eur potpisuje ugovor na 5+5 godina i otvara expozituru bas u tvom lokalu koji se nalazi na sred nicega i u blizini nikoga. A takvih rukovodioca ima u svim bankama, majka Srbija je to.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dugalić UBS Udruženje banaka Srbije banke bankarsko tržište bankarski sektor 2013.

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana