Tekst objavljen: 12.09.2016 10:08        


Poslovanje Dunav osiguranja u prvoj polovini ove godine obeležili su rast premijskog prihoda, visoka ažurnost u rešavanju šteta i adekvatno obračunate i obezbeđene buduće obaveze prema osiguranicima. U tom ambijentu Kompanija je ostvarila i neto dobitak u iznosu od 830 miliona dinara, saopšteno je iz te kompanije.

Dunav osiguranje:Neto dobit 830 miliona za šest meseci

U prvom polugođu "Dunav osiguranje" je zadržalo i lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26 odsto. Vrednosti isplaćenih šteta je 3,7 milijardi dinara.

Kompanija je ostvarila i znatan iskorak u kvalitetu i obimu usluga, posebno u segmentu neživotnih osiguranja. To je rezultiralo i povećanim interesovanjem osiguranika za zaključivanje polisa, čiji je broj premašio milion, saopšteno je iz "Dunav osiguranja".

Ostvarena bruto premija na kraju juna ove godine dostigla je oko 12,4 milijarde dinara, a to je rast od 8,44 procenata u poređenju s istim prošlogodišnjim periodom.

Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, Kompanija Dunav potvrdila je i u prvoj polovini ove godine najvećim tržišnim udelom od 27,4 odsto.

Po visini premije, najveće tržišno učešće u posmatranom periodu Dunav osiguranje zabeležilo je kod osiguranja imovine od požara i drugih opasnosti - čak 41,3 procenta, potom slede ostala osiguranja imovine - 40,6 odsto, te osiguranje od opšte odgovornosti - 36,3 posto i osiguranje od auto-odgovornost u visini od 34,8 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dunav osiguranje osiguranje premija osiguranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana