Tekst objavljen: 05.11.2017 14:32        


U naredne dve do tri godine preduzeća u Srbiji bi mogla potpuno elektronski da se registruju, što će pojeftiniti poslovanje za 20 do 30 odsto, a za to je neophodno da zaživi i novi softver koji će to omogućiti.

Elektronska registracija preduzeća u naredne tri godine

Kako pišu današnje "Novosti", jedna od izmena koje predviđa Nacrt zakona o privrednim društvima jeste prihvatanje kvalifikovanog elektronskog potpisa umesto overenog na papiru.

"Elektronska registracija pojeftinjuje poslovanje privrede. Naše procene su da će elektronska prijava registracije osnivanja biti jeftinija 20 do 30 odsto u odnosu na 'papirnu' prijavu", kaže v.d. pomoćnika ministra privrede Dušan Vučković.

Da bi se iz kuće "klikom" registrovala firma, promenilo sedište ili zamenio direktor, kao i drugi podaci koji se registruju u registru privrednih subjekata, neophodno je da zažive i novi softveri koji će to omogućiti.

Predlog izmena i dopuna Zakona o privrednim društvima do kraja godine trebalo bi da se nađe pred poslanicima, a nudi nova rešenja u vezi s postupcima prinudne likvidacije firmi, prinudnog otkupa akcija, smanjenja osnovnog kapitala društava sa ograničenom odgovornošću i zaštite prava manjinskih akcionara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preduzeće zakon o privrednim društvima elektronska registracija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana