Zvanični kurs Evra za dan 24.09.20. :: 117.5841 rsd
Tekst objavljen: 20.05.2016 14:28        


Elektronske građevinske dozvole se izdaju u proseku za sedam dana, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. 

Elektronske dozvole se izdaju za sedam dana

"Imamo u 2016. preko 30 odsto više izdatih elektronskih građevinskih dozvola nego što smo imali u istom periodu prošle godine", rekla je Mihajlović na pitanja novinara nakon kontrole radova na putu Aranđelovac - Lazarevac, podsetivši da su elektronske građevinske dozvole počele da se izdaju od početka ove godine.

"Dozvole su se do početka 2016. izdavale za 28 dana, a od 1. januara smo počeli da izdajemo elektronske dozvole, što je diretno uticalo na rast građevinarstva i bruto domaćeg proizvoda", naglasila je ministarka.

Ona je napomenula da je ranije bilo dosta korupcije u vezi sa izdavanjem građevinskih dozvola, čega sada nema jer više nema šaltera i svako ko pribavi neophodnu dokumentaciju može da dobije dozvolu.

Mihajlović je izrazila očekivanje da će po pitanju izdavanja građevinskih dozvola Srbija na listi Svetske banke Duing biznis u novom izveštaju u oktobru biti bolja za bar pedesetak mesta.

"Preptrošle godine smo bili na 136. mestu odnosno među poslednjim zemljama, a želimo da budemo na 77. mestu, u ukupnom rangu za ovu godinu da budemo u prvih 40 zemalja, a sledeće u prvih 20", navela je Mihajlović.

Ona je kazala da je prva stvar koju pita svaki investitor - kako može da dobije građevinsku dozvolu.
Mihajlović je podsetila da je do pre dve godine bilo potrebno 240 dana za dobijanje građevinske dozvole, a u nekim slučajevima se na dozvolu čekalo i do sedam godina.

"Mnogi su mislili da je nemoguće sprovesti reformu, ali vidite da može kada postoji vlada koja tačno zna kuda ide", istakla je Mihajlović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dozvole za 7 dana građevinske dozvole izdavanje dozvola Ministarstvo građevinarstva, saobra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana