Indikativni kurs Evra na dan 04.12.20. :: 117.5703 rsd
Tekst objavljen: 17.08.2017 10:04        


Najveća domaća građevinska kompanija "Energoprojekt holding", koja je od nedavno u vlasništvu "Napred razvoja" Dobrosava Bojovića, objavila je da je u prvih šest meseci zabeležila konsolidovani poslovni prihod od 17,5 milijardi dinara, što predstavlja rast od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine, piše portal "Wisebroker".

"Energoprojekt": Rast prihoda, ali i duga

Istovremeno, neto dug kompanije uvećan je u prvoj polovini ove godine za oko tri puta - na kraju juna, piše portal, "Energoprojekt" beležži neto dug od 6,1 milijardu dinara, dok je taj dug na kraju prošle godine iznosio 2,2 milijarde dinara.

Za ovu godinu, navode, "Energoprojekt" planira ugovaranje novih poslova u vrednosti od 296,6 miliona evra, ali je u prvom polugodištu plan realizovan sa svega 18 odsto.


Na kraju juna kompaniji je preostalo 356,4 miliona evra ugovorenih poslova, a vrednost nezavršenih u zemlji iznosi 144,4 miliona evra, dok je taj iznos u inostranstvu 212 miliona evra.

Kako navode, više od 64 odsto prihoda realizovano je na inostranom tržištu. Knjigovodstvena vrednost akcija "Energoprojekta" na kraju juna iznosila je 1.859 dinara, prenosi "Wisebroker".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
rast prihoda Wise broker energoprojekt holding

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana