Tekst objavljen: 03.11.2023 13:25        


EPS je od 1. novembra za domaćinstva i male kupce otvorio novi portal – Uvid u račun. Izvršni direktor snabdevanja u EPS-u Radovan Stanić kaže za RTS da je registracija na portalu veoma jednostavna, a da građani osim preuzimanja računa odmah nakon obračuna, mogu putem portala da račun i plate

EPS pokrenuo portal Uvid u račun


Novi portal je elektronski servis koji je usklađen sa zahtevima savremenih digitalnih tehnologija. Na taj način EPS je kupcima olakšao plaćanje računa za struju, a date su i nove mogućnosti. Ono što je najvažnije, više nema čekanja računa do 15. ili 20. u mesecu.

Radovan Stanić kaže da novi portal omogućava kupcima brz uvid u potrošnju i to odmah po obračunu, pre slanja zvaničnog računa putem pošte.

“Kupci mogu preko portala i platiti utrošenu električnu energiju, a ono što je prednost jeste da mogu imati pregled svih svojih uplata potrošnje, po zonama, po tarifama i unazad tri godine“, navodi Stanić.

Naglašava da je to važno jer na taj način mogu uticati na svoju potrošnju, ali i iskoristiti mogućnost popusta od 20 do 40 odsto koji je omogućen za one koji budu racionalno trošili električnu energiju.

“Ono što je isto bitno – na ovaj način kupci stiču mogućnost da vide sve svoje račune na teritoriji cele Srbije, za razliku od nekih ranijih portala gde to nije bilo moguće“, dodaje Stanić.

Kako se registrovati?

Objasnio je da je registracija na portalu vrlo jednostavna, unosite mejl sa koga komunicirate i lozinku po izboru.

“Posle toga dobijate na taj mejl verifikacioni kod od četiri cifre, unosite ga i već ste registrovani na profilu“, navodi Stanić.

Na pitanje mogu li građani na portalu da podnesu prigovor na račun, Stanić kaže da sada ne, ali da se portal razvija.

“Razvija se portal tako da do kraja ove godine ili najkasnije u januaru 2024. godine postojaće i ta mogućnost. U međuvremenu postoje standardni načini komunikacije ili preko šaltera ili preko mejla ili telefonom. To već naši građani znaju“, dodaje Stanić.

Ukazuje da očekuju da će biti manje gužve na šalterima EPS-a.

“Očekujemo iz prostog razloga što portal pruža mnogo informacija zbog kojih su kupci dolazili na šaltere. S druge strane, omogućava elektronsko plaćanje i nema potrebe stajati u redu kada sve to možete završiti od kuće na jednostavan način“, dodaje Stanić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kada je niža tarifa

Ističe da to koliko je portal interesantan govori podatak da se za prvih 24 sata oko 12.000 korisnika registrovalo.

Oni koji štede električnu energiju mogu ostvariti i značajne popuste.

“Racionalna potrošnja je u interesu pre svega građana i na osnovu toga mogu ostvariti značajne popuste. Drugo, niža tarifa ima četiri puta nižu cenu od više tarife. A i oni koji svoje učešće potrošnje u nižoj tarifi povećaju za 5 odsto u odnosu na prošlu godinu dobiće i dodatnih 5 odsto popusta“, objasnio je Stanić.

Poručio je da niža tarifa u centralnoj Srbiji traje od 22 do 6 ujutru, na području Vojvodine od 23 do 7 i na području Beograda od 24 do 8 ujutru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uvid u račun Elektroprivreda Srbije (EPS) račun za struju radovan stanić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana