Tekst objavljen: 31.08.2017 14:36        


Elektroprivreda Srbije (EPS) je, nakon analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev Agenciji za energetiku Srbije za poskupljenje električne energije u iznosu od dva odsto, saopštilo je juče Ministarstvo rudarstva i energetike.

EPS traži poskupljenje struje za 2% od 1. oktobra

Ukoliko Agencija usvoji zahtev EPS-a nove cene električne energije važiće od 1. oktobra 2017. godine.

"To predstavlja usklađivanje cene samo za deo inflatornog kretanja, što je posledica ukupne finansijske stabilizacije u Srbiji, kao i dobrih finansijskih rezultata koje je ostvarila Elektroprivreda Srbije, na osnovu čega je dobijena pozitivna ocena i saglasnost međunarodnih finansijskih institucija", navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, reč je o do sada najnižem povećanju cene električne energije u Srbiji i ono će se na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara.

"I pored toga, Srbija ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu: struja je kod nas jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj", navelo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    kritik analitik 31.08.2017 22:33

    Reče li to, pre par meseci, ministar Antić, da u ovoj godini neće biti poskupljenja struje?
    Ako ste pročitali tekst "Koliko nas košta kolona od 30 km", onda otvoreno kažem: poskupi li struja, Antić iz ćelije "bel dn ne bi video"...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Elektroprivreda Srbije (EPS) struja poskupljenje struje cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana