Tekst objavljen: 04.10.2015 14:35        


Evropska unija je saopštila danas da je sa Kinom potpisala ključni ugovor o razvoju 5G mreže, navodeći da su obe strane spremne da unaprede saradnju u pogledu finansiranja istraživanja i olakšavanja pristupa tržištu. "Obe strane su posvećene reciprocitetu i otvorenosti u smislu pristupa sredstvima za razvoj 5G mreže. 

EU i Kina dogovorile saradnju na planu razvoja 5G mreže

Zahvaljujući današnjem potpisivanju ugovora sa Kinom, EU se udružila sa nekim od najznačajnijih azijskih partnera u globalnoj trci da do 2020. godine pretvori 5G mrežu u realnost", izjavio je evropski komesar zadužen za digitalni razvoj, Ginter Etinger, a prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

EU je, takođe, obećala da će zajedno sa Kinom preduzeti napore za promovisanje globalne standardizacije za 5G mrežu i implementaciju zajedničkih istraživačkih akcija.

Ovaj sporazum, potpisan tokom pregovora EU i Kine u Pekingu, opisan je od strane EU kao "kamen temeljac" u globalnoj trci za razvoj 5G mreže.

Do 2020. godine, internet saobraćaj preko mobilnih telefona će porasti za 30 puta u odnosu na 2010. godine, saopštila je Evropska unija, dodajući da će u budućnosti svako koristiti 5G mrežu, navodi kineska novinska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
razvoj 5G mreže EU kina mobilna telefonija 5G

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana