Tekst objavljen: 21.06.2021 14:15        


Poreska uprava objavila je Tehnički vodič sa uslovima i karakteristikama elemenata elektronskog fiskalnog uređaja radi odobravanja za upotrebu u sistemu e-fiskalizacije

Evo kako će izgledati novi fiskalni računi


Vodič sadrži definicije pojmova, odeljak o elektronskim fiskalnim uređajima (EFU) sa pododeljcima o bezbednosnom elementu, procesoru fiskalnih računa i elektronskom sistemu za izdavanje računa, kao i deo o fiskalnim računima, sadržaju i vrstama fiskalnih računa.

Vodič se može preuzeti na linku objavljenom na sajtu Poreske uprave.

Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara 2022. godine, a njegova implementacija biće besplatna za privredu, jer će teret fiskalizacije snositi država sa tri milijarde dinara koje su izdvojene budžetom za ovu godinu, najavilo je ranije Ministarstvo finansija.

Od 1. januara naredne godine, svi subjekti u javnom sektoru imaće obavezu da primaju, čuvaju i izdaju elektronske fakture, a postepeno će se ta obaveza uvoditi i za privatni sektor za koji će elektronsko fakturisanje biti obavezno od 1. januara 2023. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Od početka naredne godine imaćemo i novi fiskalni račun, a on će na prvi pogled biti sadržajniji nego postojeći.


2 komentara

  1. User image
    Žarko Ptiček 21.06.2021 14:30

    Zakon o privrednim društvima ne poznaje termin “preduzeće” koji je naveden kao polje na isečku. Takođe, koliko vidim, nije ostavljeno polje za upis PIB-a kupca, što bi umnogome ubrzalo i olakšalo kupovinu od strane pravnih lica, koja i dalje moraju da uzimaju “gotovinski račun”.

  2. User image
    HORUS 22.06.2021 15:03

    Zarko....nabavi naocare

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fiskalizacija Poreska uprava (PU) 2022 fiskalni računi novi fiskalni računi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana