Tekst objavljen: 09.11.2015 14:16        


Ministri finansija evrozone sastaju se danas popodne u Briselu kako bi razmotrili implementaciju najnovijeg paketa pomoći dodeljenog Atini, kao i da bi utvrdili da li Grčka ispunjava uslove neophodne za isplatu dalje pomoći i dokapitaliziju banaka. 

Evrogrupa o daljoj pomoći Grčkoj

"Idem u Brisel sa nadom da će dogovor biti postignut ovog popodneva. To će omogućiti dokapitalizaciju banaka i isplatu dalje pomoći Grčkoj", izjavio je francuski ministar finansija Mišel Sapen na konferenciji za novinare u Parizu.

Neimenovani evropski zvaničnik upoznat sa pregovorima izjavio je, pak, da je Grčkoj i njenim kreditorima iz Evropske unije potrebno još nekoliko dana da bi postigli dogovor o isplati tranše pomoći Atini u iznosu od dve milijarde evra, javlja njujorška agencija "Blumberg".

"Dve strane moraju da postignu dogovor oko još nekih pitanja, među kojima je i sporno pitanje zaštite dužnika od zaplene osnovne nepokretne imovine", tvrdi neimenovani izvor, dok druga dva izvora dodaju da Grci zahtevaju sistem po kome bi 70 odsto vlasnika nekretnina bilo zaštićeno od zaplene.

Taj procenat je, prema proceni delegacije Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske komisije, Evropskog stabilizacionog mehanizma i Evropske centralne banke, isuviše velikodušan, zbog čega kreditori zahtevaju stroži okvir koji će važiti samo za najranjivije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka banke dogovor Grčke i MMF dokapitalizacija grčke banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana