Tekst objavljen: 07.04.2017 10:50        


BEOGRAD, 7. aprila (Tanjug) - Unapređenje konkurentnosti privrede Srbije zavisiće od brzine digitalizacije poslovanja i širenja telekomunikacione infrastrukture, rečeno je danas na panelu Saveta stranih investitora (FIC) i predstavnika Vlade Srbije "Dijalog za promene".

FIC: Digitalizacijom poslovanja do bržeg razvoja zemlje

"Vreme papira, štampača i faks mašina je davno prošlo", poručila je novoimenovana potpredsednica FIC-a Ingeborg Oftus otvrajući, u prisustvu ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić, prvi panel posvećen digitalizaiciji i kominikacijama.

Oftus je rekla da će FIC podići na novi nivo dijalog Saveta i Vlade Srbije, a naročito po pitanju daljeg unapređenja konkurentnosti privrede.

Ona je navela da su razvijene države i njihove privrede pronašle načine da unaprede pođednako efikasnost i transparentost uvođenjem digitalizacije u svoje poslovanje i šireći telekomunikacionu infrastrukturu.

"Da bi Srbija postala konkurentnija država treba da obezbedi poslovni ambijent, ali takođe i da uvede E upravu i M (mobilnu) upravu kako bi unapredila vlastitu efikasnost i pružila bolje usluge i privatnom sektoru i građanima", rekla je Oftus.

Ona je naglasila da FIC želi da pomogne Srbiji da se uhvati u koštac sa svim izazovima u sprovođenju tih reformi.

Panelu prisustvuju članovi FIC-a, kao i državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana