Zvanični kurs Evra za dan 21.06.21. :: 117.5730 rsd
Tekst objavljen: 24.10.2019 10:30        


Posle dužeg vremena "Fijat" je povukao strateški potez, koji će se odraziti i na fabriku u Kragujevcu

Fijat sprema deset modela na struju - šansa za Kragujevac?

Grupacija "Fijat Krajsler automobili" izgradiće sledeće godine kompleks za montažu baterija vredan 50 miliona evra u Torinu.

To će omogućiti elektrifikaciju 13 novih modela i vratiti "Fijat" na svetsku scenu. Kakva je šansa za modifikaciju našeg modela "500 L"?

"Fijat" se na ovaj potez odlučio jer proizvodnjom električnih vozila, u budućnosti izbegava milionske kazne po pooštrenim evropskim propisama o emisiji izduvnih gasova. Pet milijradi evra trenutno je najveća investicija u Italiji u nove tehnlogije.

"Planiramo uvođenje 13 novih ili osveženih modela od kojih će 10 biti isključivo na struju. Prvi se očekuje 'fiat 500' čija proizvodnja počinje u drugom kvartalu 2020. Planiramo dosta i hibridnih, ali i plagin hibridnih vozila", kaže Pjero Golijeri iz "Fijata".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ove tehnloške izmene će svakako uticati i na izbor novog modela ili modifikaciju već postojećeg koji se proizvodi u Kragujevcu, kažu analitičari.

"Mislimo da je budućnost u elektrici i u hibridinim verzijama, naročito u plagin hibridima koji mogu preko dana da idu na struju u gradu, a kada treba tu su SUS motori za duža putovanja", kaže Golijeri.

Proizvodnja plagin hibridnih džipova se očekuje u Detroitu, a naznačeno je da će se proizvoditi i potpuno električni džipovi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fijat krajsler Fiat kragujevac električni automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana