Tekst objavljen: 23.10.2013 14:00        


U prvih devet meseci 2013. godine finansijski lizing u Srbiji je zabeležio rast, pa je ukupna vrednost novih plasmana na kraju trećeg kvartala iznosila 162 miliona evra, saopštila je Asocijacija lizing kompanija Srbije.

Finansijski lizing u Srbiji u porastu u 2013.

Kako se navodi, najveći deo plasmana lizing kompanija usmeren je na privredna društva, medju kojima većinu čine mala i srednja preduzeća.

Statistika pokazuje da se na lizing najviše finansirala nabavka putničkih vozila koja u ukupnom portfoliju zauzima 27 odsto, što je za jedan procenat više nego prošle godine, zatim slede teretna vozila sa učešćem od 21 odsto, i poljoprivredna vozila i mašine sa 12 odsto, što je rast od čak 40 odsto u odnosu na 2012. godinu.

- Poredeći sa istim periodima prošle godine kada je vrednost novih plasmana u poljoprivredi iznosila 13,8 miliona evra, ove godine zabeležen je značajan rast, pa se vrednost novih plasmana za prvih devet meseci 2013. popela na 19,3 miliona evra - izjavila je generalna sekretarka Asocijacije lizing kompanija Srbije Teodora Milenković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
finansijski lizing lizing kompanije lizing Srbija 2013.

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana