Tekst objavljen: 23.01.2017 9:55        


Finansijski sektor i privreda očekuju da će inflacija ostati niska, stabilna i u granicama cilja kako u narednoj godini dana, tako i u srednjem roku, pokazuju rezultati decembarske ankete, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS). Finansijski sektor očekuje da će inflacija u decembru 2017. iznositi 2,15 odsto, dok privreda očekuje inflaciju na nivou od dva odsto, navedeno je na sajtu NBS-a.

Finsaijski sektor i privreda očekuju nisku inflaciju

I srednjoročna inflaciona očekivanja, za decembar 2018. takođe su stabilna, u granicama cilja i iznose 2,65 odsto kod finansijskog sektora i dva odsto kod privrede.

Postignuta usidrenost inflacionih očekivanja , kako se ističe, doprinosi povećanju efikasnosti monetarne politike u održavanju niske, stabilne i predvidive inflacije u srednjem roku.

NBS podseća da radi transparentne komunikacije s javnošću, od juna 2015. redovno mesečno izveštava o inflacionim očekivanjima finansijskog sektora, privrede, sindikata i stanovništva i izveštaj o rezultatima ankete dostupni su na veb-stranici centralne banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nbs inflacija stabilna inflacija finansijski sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana