Tekst objavljen: 04.11.2016 15:13        


BEOGRAD, 4. novembra (Tanjug) - Fondacija "Evro za znanje" dodelila je danas 13 stipendija učenicima i studentima u Srbiji koji su postigli najbolje rezultate u školovanju i osvojili brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nepovratne stipendije, najboljim učenicima i studentima u Srbiji se dodeljuju u iznosu od po 100.000 dinara, a biće im isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata.

Fondacija Evro za znanje-13 stipendija

Danas je dodeljeno šest učeničkih i sedam studentskih stipendija , a nagrađeni učenici su iz Šapca, Novog Pazara, Paraćina, Beograda, Čačka, Kosjerića, Kruševca, Niša, Kraljeva, Sombora, Loznice, Sjenice i Rudne Glave.

Kako je na dodeli stipendija kazao predsednik Upravnog odbora Fondacije Evro za znanje, Milenko Vasović, bila je velika konkurencija izabrati najbolje jer se na učenički konkurs prijavilo 35 kandidata, a za stipendije za student pristiglo je 59 molbi.

"Stipendije se dodeljuju bespovratno, a zadatak dobitnika je da nastave da budu dobri kao što su bili do sada", kazao je on naglasivši da dobitnici stipendija imaju samo moralnu obavezu da kada se zaposle budu donator i šire informacije o Fondaciji Evro za znanje.

Vasović je dodao i da se ove godine stipendije najboljima dodeljuju petu godinu za redom i da se u proseku do sada dodeljivalo između 10 i 15 stipendija.

"Cilj ovog fonda je da prikupimo što vise članova koji će svojim malim mesečnim prilogom pomoći da pomognemo školovanje najboljih đaka I studenata u Srbiji, a takve dece ima puno", kazao je on.
Jedna od nagrađenih Marija Topalović koja je student Medicinskog fakulteta u Nišu rekla je da će joj stipendija puno značiti jer se priprema za ponovno učešće na internacionalnom takmičenju iz medicine studenata u Novosibirskom na kome je prethodne godine osvojila treće mesto.

"Polako počinjemo intelektualne i finansijske pripreme i ova stipendija puno znači", kazala je ona i dodala da su uslovi studiranja na niškom univerzitetu dobri ali da fali praktičnog rada.

Učenica četvrtog razreda Gimnazije u Novom Pazaru Emilija Đokanović kazala je da će joj ta učenička stipendija puno značiti jer će je podstaci da ide dalje i niže još uspeha.
"Nažalost učenici koji postižu rezultate nisu dovoljno nagrađeni, a ovo je motivacija da se nastavi dalje sa radom", rekla je ona.

Fondacija "Evro za znanje" osnovana je u Kosjeriću.
Osnovali su je građani, a otvorena je za svakog ko želi da se priključi.
Trenutno ima oko 400 članova, a pomaže je šest firmi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana