Tekst objavljen: 05.10.2018 16:29        


Portal Kamatica je, na osnovu aktuelnih pisanja na temu načina upravljanja finansijama humanitarnih fondacija, istražila navode.

Fondacija Podrži život posluje u skladu sa zakonom

Zaključak je da humanitarne organizacije nemaju bitno zakonsko ograničenje u upravljanju finansijama. Humanitarne fondacije su neprofitne organizacije koje za cilj imaju sprovođenje humanitarnih projekata.

One to rade upravljanjem doniranih resursa. Ne postoji ni jedno ograničenje da humanitarna fondacija novčana sredstva angažuje u cilju održanja ili uvećanja vrednosti. Ove akcije nikada nisu cilj već sredstvo za postizanje humanitarnih ciljeva.

Navodi da je u pitanju zloupotreba nemaju osnova jer se humanitarne organizacije vrednuju rezultatima. Primera radi humanitarne fondacije u Nemačkoj primaju donacije u garderobi koju kasnije prodaju. Prodaju je trgovcima polovne garderobe (second hand) i kompanijama za reciklažu.

Neko bi pomislio da je u pitanju zloupotreba i pronevera donatora ali to može da pomisli samo neko ko ne razume poslovanje humanitarnih organizacija. Zarađenim novcem od prodaje garderobe se rešavaju problemi koji ne mogu da se reše polovnim farmerkama. Bolestan se ne može izlečiti patikama. Škola se ne može renovirati sa polovnom jaknom. U tom smislu ne postoji ograničenje, ni zakonsko ni moralno, koje bi ograničile poslovanje fondacija dokle god se realizuju ciljevi fondacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Ff 06.10.2018 14:36

    Ala će da se otvaraju humanitarne organizacije!?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zakon kamatica humanitarna organizacija Fondacija Podrži život

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana