Tekst objavljen: 18.02.2023 18:00        


Ford planira da u naredne tri godine u Evropi otpusti 3.800 radnika na poslovima razvoja proizvoda i administracije, saopštila je danas ta kompanija

Ford otpušta 3.800 radnika u Evropi u naredne tri godine


Oko 2.300 radnih mesta će biti ukinuto u Nemačkoj, 1.300 u Velikoj Britaniji i 200 u ostatku Evrope, navela je kompanija, dodajući da namerava da postigne smanjenja kroz dobrovoljne programe.

Kako Rojters prenosi, Ford navodi rastuće troškove i potrebu za manjom strukturom jer fokus žele da prebace na proizvodnju električnih vozila.

"Smanjenja su potrebna da bi se obnovilo poslovanje u Evropi", navodi Ford u saopštenju. Sindikati su krajem januara procenili 2.500 otpuštanja sa radnih mesta u razvoju proizvoda i još 700 u administraciji u Evropi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Glavni finansijski direktor Forda, Džon Loler, ovog meseca je najavio "veoma agresivno" smanjenje troškova u proizvodnji i lancu snabdevanja.

Loler je tada rekao da je produktivnost inženjera u Evropi bila od 25 do 30 odsto niža nego što bi trebalo da bude. Fordovo evropsko osoblje je poslednji put doživelo talas otpuštanja sa radnih mesta 2019. i 2020. godine, jer je proizvođač automobila težio operativnoj marži od šest odsto u Evropi, što je pandemija sprečila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ford auto industrija otkazi otpuštanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana