Tekst objavljen: 23.07.2014 14:30        


Oni koji vole da popiju dobru kafu u kafiću najjeftiniju će naći u Novom Sadu. Svi koji traže jeftine farmerke mogu da skoknu po njih do Sofije, a ljubitelji dobrog vežbanja u teretani najpovoljnije će naći u sarajevskim teretanama.

Gde je najjeftinije u regionu: U Beogradu nije, sigurno

Novinari “24 sata“ poredili su cene nekoliko namirnica i usluga u Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Podgorici i Sofiji. Prema podacima sa sajta Numbeo.com, Novosađani u prodavnici mogu da kupe najjeftiniju flašu vode i limenku piva, ali i da uz najpovoljniju kafu popuše najjeftiniju cigaretu, pre nego što se zapute u bioskop u kome karta košta manje nego u ostalim poređenim gradovima.

S druge strane, Beograđani nisu te sreće. Nijedna od ispitivanih stavki nije najjeftinija u prestonici Srbije, ali je zato za obrok u jeftinom restoranu potrebno izdvojiti najviše novca.


Cene usluga i proizvoda u evrima | Foto: 24 sata

U Beogradu je neuporedivo najviše novca potrebno izdvojiti i za vožnju taksijem. Tako je start u prestoničkim vozilima duplo skuplji nego u ostalim gradovima, s izuzetkom Podgorice u kojoj je ova usluga dvadesetak centi jeftinija. Ali, nije samo start skup u Beogradu, nego se i za svaki pređeni kilometar plaća više nego u ostalim gradovima.

Ljubitelji vežbanja u Podgorici platiće za ovo zadovoljstvo i 10 evra više nego u nekom drugom gradu, a za one koji ne mogu da žive bez interneta idealno mesto za život je Sofija, u kojoj je moguće pazariti i najjeftinije farmerke i voziti se najpovoljnijim taksijem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cene troškovi života životni troškovi budžet za kuću

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana