Tekst objavljen: 17.09.2020 13:14        


Zanateria je online platforma koja okuplja sve male domaće proizvođače koji ne mogu ili ne žele da uđu u velike distributivne lance. Na Zanateriji se prodaju odeća, obuća, nameštaj, pokućstvo, prirodna kozmetika, hrana, piće, sve za decu i bebe, za kućne ljubimce, kao i knjige, stripovi i muzička izdanja malih izdavača.

GENERATOR: Na Zanateriji se KUPUJE sve, od knjiga do nameštaja, a firma je istovremeno mnogo više od PRODAJNOG KANALA

Mali proizvođači koji zbog pandemije svoju prodaju treba skoro u potpunosti da presele na internet dobijaju jak prodajni kanal koji je zbog svoje masovnosti jači od svake pojedinačne online prodavnice. Pored toga, Zanteria je "prečica" svima kojima nedostaje tehnološka i marketinška pismenost (a to su problemi koji muče veliki broj preduzetnika u ovom segmentu). Kupcima Zanateria konačno nudi centralno mesto na kojem su po kategorijama strukturisani svi proizvodi koje su do sada nalazili na različitim bazarima i po pojedinačnim Facebook i Instagram profilima.

Osnivači, Milica, Aleksandar i Ivan su dugogodišnji korisnici "kraft" proizvoda."

Nakon što smo pre nekoliko godina u SAD videli koliko mali proizvođači mogu da budu moćni kada se udruže u maloprodajnim objektima, a zatim i nakon kupovine venčanih burmi preko interneta (takođe u SAD), videli smo da jedan ovakav projekat može uspešno da zaživi online i po povratku u Srbiju smo odlučili da pokrenemo Zanateriju", ponosno ističu.

Zanateria je "multi vendor marketplace", odnosno platforma na kojoj stotine različitih proizvođača imaju svoje prodavnice i nude proizvode u jedinstvenoj ponudi sa ostalima. Osim što je prodajni kanal, Zanateria je tačka okupljanja malih i srednjih proizvodnih preduzeća Srbije, ali i mesto koje ima potencijal da postane neka vrsta sindikata malih preduzeća.

Zanateria je posvećena i edukaciji i osnažavanju malih proizvođača."Planovi za realizaciju karavana tokom kojeg bismo držali tribine širom Srbije su odloženi, ali je pokrenut Kraft Magazin u okviru sajta koji ima za cilj da edukuje i informiše i prodavce i kupce", kažu u Zanateriji.

Dodaju i da Zanateria stvara alternativu. Alternativu velikim trgovačkim lancima i masovnoj proizvodnji i potrošnji, ali i alternativu multinacionalnim korporacijama i surovoj tranzicionoj ekonomiji.Osnivači ističu da su za uspešan startup u timu neophodni "hipster, hustler i hacker".

Tim redom se i predstavljaju:Milica Stanković Šćepanović: diplomirana scenografkinja, preduzetnica, odličan poznavalac domaće "kraft scene". Zadužena za "magiju" i "wow efekat".

Aleksandar Šćepanović: serijski preduzetnik i uspešan ugostitelj. Zadužen za komunikaciju sa proizvođačima, kupcima, medijima i partnerima.

Ivan Gaćeša: IT preduzetnik i jedan od inicijalnih pokretača mreže Startit centara širom Srbije. Zadužen za tehnički deo posla.

www.zanateria.com

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

OTP banka: podrška preduzetništvu

OTP banka nastavlja sa podrškom preduzetništvu. Na ovogodišnji Generator konkurs OTP banke koji podržava digitalne projekte koji pomažu mala i srednja preduzeća da prevaziđu posledice krize izazvane korona virusom prijavilo se više od 170 učesnika, od kojih je u sledeću fazu prošlo 10 polufinalista. Više detalja o konkursu, nagradi i proglašenju pobednika možete pročitati na sledećem Generator linku.

Dodatne informacije potražite na sajtu www.generator.rs

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preduzetnik knjiga OTP banka Generator

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana