Tekst objavljen: 10.03.2019 16:02        


Globalni bankarski sistem ostvaruje bolje rezultate nego u bilo kojem trenutku u poslednjih deset godina, uprkos neravnomernom rastu, pokazuje najnovija analiza revizorsko-konsultantske kuće Dilojt (Deloitte).

Globalno bankarstvo bolje nego ikad

Ali ciljevi profitabilnosti su pred izazovom jer se sistem prilagođava digitalnoj transformaciji, potrebom za boljim upravljanjem podacima, fintech integracijom i sigurnošću, dodaje analiza.

Konsolidacija bi mogla biti pitanje opstanka mnogih banaka, budući da se suočavaju s jedinstvenim skupom izazova kao što su strukturni nedostaci, niske ili negativne kamatne stope, ističe Dilojtov Outlook za bankarstvo i kapitalna tržišta za 2019. godinu.

Brojne evropske banke postale su manje, povlačeći se s međunarodnih tržišta. S druge strane, američki bankarski sistem je robustan. Još jedan izazov za bankarski sistem je sigurna integracija višestrukih digitalnih funkcija u različitim područjima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Banke će u narednim godinama trošiti milijarde dolara na tehnologiju kako bi modernizovale svoje sisteme, platforme i alate i osigurale vrhunske bezbednosne standarde za upravljanje podacima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke bankarski sistem analiza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana