Tekst objavljen: 21.06.2015 16:00        


Građani Grčke su u protekla tri dana povukli dve milijarde evra iz domaćih banaka, što je signal ubrzanog tempa odliva sredstava iz banaka nakon kolapsa pregovora Atine sa kreditorima prošlog vikenda, saopštila su tri neimenovana izvora iz grčkih banaka Rojtersu.

Građani Grčke povukli dve mld evra iz banaka za 3 dana

Štediše su između ponedeljka i srede povukli iz banaka dve milijarde evra, što predstavlja 1,5 odsto od ukupno 133,6 milijardi evra depozita domaćinstava i korporacija položenih u grčkim bankama do kraja aprila, tvrde neimenovani izvori, a prenosi Rojters.

Pre ove nedelje, štediše su povlačile u proseku 200-300 miliona evra dnevno, a od oktobra prošle godine građani Grčke konstantno podižu novac iz banaka u strahu od bankrota zvanične Atine, navodi britanska agencija.

"Naredne dve nedelje su od ključnog značaja za zemlju i banke. Vlada mora da što je pre moguće obezbedi sporazum sa kreditorima", izjavio je jedan neimenovani izvor iz grčke banke.

Postojeći program međunarodne pomoći Grčkoj ističe 30. juna, pa se današnji sastanak ministara finansija evrozone u Luksemburgu smatra poslednjom šansom za postizanje dogovora o reformama sa kreditorima, što je uslov dobijanja novog programa pomoći.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
povlačenje novca Grčka banke novac u banci grčke banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana