Tekst objavljen: 26.01.2021 15:55        


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i grčki ministar za turizam Haris Teokaris usaglasili su se na današnjem onlajn sastanku o potpisivanju zajedničkog Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije KOVID, 19 koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju, u periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine

Građani Srbije ovog leta će u Grčku moći sa potvrdom o vakcinaciji ili PCR testom

Kako je navela Matić, ulazak u obe zemlje biće omogućen građanima koji su vakcinisani, dok će za one koji nisu primili vakcinu biti obavezan PCR ili antigenski test.

Ministarka Matić je tim povodom saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

“Na taj način biće omogućen ulazak građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test. Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi“, objasnila je ministarka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ona je napomenula i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31.12.2021. godine.

“Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke”, poručila je Matić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
tatjana matić pcr test pandemija letovanje u grčkoj letovanje Grčka haris teokaris potvrda o vakcinaciji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana