Tekst objavljen: 11.11.2021 13:00        


Od 1. januara se očekuje povećanje cena kirije poslovnog prostora koji je vlasništvu Grada Beograda. Povećanje će iznositi oko 6,8 odsto. Zakupnina lokala u ekstra zoni će biti veća za 76 dinara po kvadratu, drugoj zoni za 63 dinara, a na bližoj periferiji za 51 dinar

Gradski poslovni prostor u Beogradu poskupljuje za 6,8 odsto


U izmenama odluke se navodi da je povećanje zakupnina je u skladu sa planiranom rastom cena za 2022. godinu i prema instrukcijama za ukupan rast prihoda u 2022. godinu, u odnosu na procenu ostvarenja prihoda u 2021., povećanje ne sme biti veće od 6,8 odsto.

Visina cene lokala za apoteke, stomatologe bila je 1.172 dinara mesečno po kvadratu u ekstrazoni, a nakon izmena će biti 1.252 dinara. Za kladionice, menjačnice u strogom centru grada umesto 1.452 dinara, na mesečnom nivou će po kvadratnom metru prostora plaćati 1.034 dinara.

Dok će umetnike sada zakup ateljea koštati 59 dinara po kvadrtu, četiri dinara više u odnosu na stare cene.

Izmenama gradske odluke, uvedena je nova vrsta poslovnog prostora i to "poslovni prostor za zakupce koji obavljaju delatnost javnog linijskog prevoza".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Za ekstrazonu propisana je cena od 350 dinara po kvadratu, dok je za najjeftiniju, četvrtu zonu, najam 140 dinara po kvadratu mesečno.

U ponedeljak će pre odbornicima Skupštine grada će se naći izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor Grada.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradski poslovni prostor grad beograd poslovni prostor poskupljenje kirija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana